In Memoriam | Jan Oltwater

In Memoriam

Jan Oltwater
1954 -2017

Op vrijdagmiddag 22 september overleed Jan Oltwater plotseling. De avond ervoor was hij nog, zoals altijd vol overgave en vol humor, aanwezig op de maandelijkse clubavond van Fotogroep ‘Schelfhorst’ in Almelo. Jan werd 63 jaar en was ruim 30 jaar lid van onze club.

Met het overlijden van Jan verliezen we niet alleen een hartstochtelijk en gepassioneerd fotograaf maar ook een actief clublid. De maandelijkse inbreng van nieuw beeldmateriaal werd door hem altijd met bijzondere belangstelling gevolgd. Niet alleen spoorde hij anderen aan om kwalitatief goede en terechte feedback te geven, hij zorgde er ook voor dat het altijd respectvol en met de nodige relativering gepaard ging. Een grap moest kunnen, maar altijd nadat er serieus over een foto gesproken was.

Jan was in het dagelijks leven leerkracht op een basisschool. Zijn liefde voor mensen en in het bijzonder voor zijn leerlingen was hem als het ware op het lijf geschreven. De aandacht die Jan had voor anderen was kenmerkend. Door zijn aanstekelijke manier van vertellen bracht hij mensen de liefde voor fotografie bij. Zo heeft hij samen met twee andere clubleden jarenlang fotocursussen begeleid en gezorgd voor een groeiende stroom enthousiaste amateurfotografen.

We gaan Jan en zijn karakteristieke manier van fotograferen missen. Tevens staan we stil bij Jans vrouw Heleen en zijn twee kinderen. We wensen hen sterkte en hopen dat alle dierbare herinneringen aan Jan het verdriet zullen verzachten.

Fotogroep Schelfhorst
Almelo